Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

12 χρόνια φαγούρα.

Λένε πως τα αγαπημένα ζευγάρια μοιάζουν μεταξύ τους. Το άκουγα συχνά να το λένε για τους γονείς μου -κι είναι πράγματι ένα αγαπημένο ζευγάρι- το ακούω να το λένε για μένα και τον άντρα μου. Ποιος ξέρει μπορεί να είναι και αλήθεια.

Στις αρχές της σχέσης μας, βέβαια, η ερώτηση "αδέλφια είστε;" δεν ήταν και η πιο ευχάριστη στα αυτιά μας, αλλά με τον καιρό το συνηθίσαμε. 

Χθες, λοιπόν κλείσαμε 12 χρόνια μαζί. 12 χρόνια σχέσης, 12 χρόνια περιπετειών, 12 χρόνια αγάπης. Ταυτόχρονα, το έτερον ήμισυ είχε και τα γενέθλιά του. Σημαδιακή ημερομηνία για εμάς η 27η Απριλίου 2002,  όταν αποφασίσαμε να γίνουμε ένα!

Κάθε χρόνος, που περνάει και μας βρίσκει μαζί, είναι ευλογία και χαρά. Είναι όμως και αφορμή να συλλογιστούμε όσα έχουν προηγηθεί, να χαρούμε με τις ευτυχισμένες στιγμές και φυσικά να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Μπήκαμε, λοιπόν, κι οι δύο στο τριπάκι να αναλογιστούμε τι σημαίνουν αυτά τα 12 χρόνια (τώρα που το λέω σαν πολλά δεν είναι;) και κατέληξα στην παρακάτω λίστα:

12 πράγματα που άλλαξε ο Δημήτρης στη ζωή μου 
  1.  Έγινα από κοκκινομάλλα ξανθιά. Ξέρω μηδαμινής ίσως σημασίας, αλλά γεγονός. 
  2. Άλλαξα την αρνητική μου γνώμη για τον προσκοπισμό.  Έχοντας αφιερώσει 26 χρόνια της ζωής του στον προσκοπισμό, δεν μπορούσε παρά να προσπαθήσει να με μυήσει κι εμένα στις χαρές της προσκοπικής ζωής (βλέπε κατασκήνωση κλπ.). Δεν τα κατάφερε. Παρ᾽ όλα αυτά, γνωρίζοντας από κοντά τον προσκοπισμό, κατάλαβα πόσο προκατειλημμένη ήμουν και αναγνώρισα ότι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να γίνουν από νωρίς ανεξάρτητα και αυτάρκη μέσα από τα μονοπάτια του προσκοπισμού
  3. Έκοψα το κάπνισμα. Μετά από άπειρους τσακωμούς με τον καλό μου (ο οποίος το είχε κόψει πριν από εμένα) και μετά από την κατάρριψη όλων των δικαιολογιών μου, π.χ. δεν καπνίζω πολύ, ένα πακέτο την εβδομάδα, καπνίζω μόνο με παρέα κλπ., κατάφερα να κόψω αυτήν την επαχθέστατη συνήθεια και τώρα απορώ γιατί το άρχισα καν.
  4. Έμαθα να χορεύω ποντιακούς χορούς. Καθότι ο καλός μου έλκει την καταγωγή του από Τραπεζούντα και Σαμψούντα και ήταν αναπόφευκτο να μην έρθω σε επαφή με τους ποντιακούς χορούς και την ποντιακή κουλτούρα (άσε που μου αρέσουν τρελά)!
  5. Έμαθα να μαγειρεύω ποντιακά φαγητά. Βλέπε παραπάνω.
  6. Πήρα δίπλωμα οδήγησης. Επέμενε τόσο πολύ να πάρω το δίπλωμα και τον ευχαριστώ γιατί ξύπνησε τον Φέτελ μέσα μου! 
  7. Παραιτήθηκα από τη δουλειά γραφείου και έδωσα εξετάσεις στον ΑΣΕΠ για να διοριστώ ως καθηγήτρια. Πίστεψε σε μένα και τις δυνατότητές μου, όταν εγώ δεν τολμούσα ούτε να το σκεφτώ. Μάλιστα τις ημέρες που έγραφα εξετάσεις, με πήγαινε ο ίδιος στα εξεταστικά κέντρα και καθόταν απ᾽ έξω 4-5 ώρες υπομονετικά.
  8. Μετακόμισα από Αθήνα στην Καβάλα. Την περιπέτεια αυτή μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.
  9. Έμαθα να μην πετάω λόγια του αέρα, αλλά να σκέφτομαι πραγματικά πριν μιλήσω. Την πρώτη φορά που μετά από ένα καυγαδάκι ερωτευμένων πέταξα τη φράση "θα χωρίσουμε", με κοίταξε πολύ σοβάρα και μου ζήτησε να μην την ξαναπώ, εκτός εάν την εννοούσα πραγματικά. Εννοείται ότι δεν την ξαναείπα. 
  10. Έγινα μαμά του Παύλου. 
  11. Έγινα μαμά της Άννας.
  12. Έγινα μαμά της Δανάης.  
Για όλα τα παραπάνω και κυρίως τα τρία τελευταία, θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον άνθρωπό μου!

16 σχόλια:

  1. Γεια σου Μαίρη μου, καλώς σε βρήκα! Καταρχήν να ζήσετε, χαρούμενη επέτειος! Να είστε πάντα ευτυχισμένοι & υγιείς πάνω από όλα για να χαρείτε τα παιδάκια σας! Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου ως προς τη συνέπεια του blogging, καθότι μαμά δύο μικρών παιδιών κι εγώ... θαυμάζω τα κορίτσια που αφιερώνουν καθημερινά χρόνο στο blog τους!
    Θα τα λέμε, Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ᾽ευχαριστώ πολύ Μαρία για τις ευχές σου! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!
      Αλήθεια, πώς τα καταφέρνουν αυτές οι σούπερ μανούλες να συνδυάζουν και οικογένεια και δουλειά και blog, ούτε κι εγώ ξέρω! Ας προσπαθήσουμε κι εμείς, αξίζει!

      Διαγραφή
  2. Τι να ευχηθώ μετά από τέτοια όμορφη ανάρτηση ;;; Μα αυτή η "φαγούρα" να κρατήσει για άλλα ... ... ... 112 χρόνια !!!!

    Να χαίρεστε ο ένας τον άλλον και αμφότεροι την όμορφη οικογένειά σας !!!

    (Και όντως μοιάζετε πολύ, βρε παιδί μου !!! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική μού! Ευχαριστούμε πολύ πολύ! Να χαίρεσαι τους άντρες σου (είναι και πολλοί!). Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Να ζήσετε πάντα ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι μαζί Μαίρη μου!! Να γεράσετε μαζί και αγκαλιασμένοι να καμαρώνετε τα αστέρια σας!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμήν Ελπίδα μου! Να είστε κι εσείς καλά και να χαίρεστε το Νικόλα σας! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Τι συγκινητική ανάρτηση! Τρυφερή μέσα στην απλότητα της.
    Να ζήσετε παιδιά, γεροί αγαπημένοι και πάντα με την ίδια φαγούρα! Ωραία επανέκαμψες στα διαδικτυακά Μαίρη, μας έλειψες! Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γεωργία! Με την ίδια φαγούρα λες, ε; Μακάρι! Ό,τι καλύτερο και σ᾽ εσένα και την οικογένειά σου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Καλώς σε βρήκα Μαίρη μου!!!
    Τόσο τρυφερή η ανάρτηση σου! Σε λίγες γραμμές όλη σου η ζωή!
    Πάντα ευτυχισμένοι να είσαστε κοπέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς σε βρήκα και welcome back! Πλέον πιστεύω θα μείνεις και θα κολλήσεις!!
    Νομίζω καλά τα κατάφερε ο άντρας σου μέχρι τώρα :)
    Μπράβο σας!! Να ζήσετε, να συνεχίσετε να είστε ευτυχισμενοι, αγαπημένοι, ερωτευμένοι...! Να χαίρεσαι και τα παιδάκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Άντζυ! Καλώς βρεθήκαμε! Κάθε ευτυχία και σε σένα! Κι εγώ (θέλω να) πιστέυω πως αυτή τη φορά θα κολλήσω στο blogging!

      Διαγραφή
  7. Πραγματικά τρυφερή και γεμάτη απλότητα! Να τα εκατοστήσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τα λόγια σου φαίνεται πως είναι ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος που σε νοιάζεται και σε στηρίζει.Να είστε πάντα μαζί και ευτυχισμένοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ᾽ ευχαριστώ Γεωργία! Τι ωραίο να σου λένε πώς φαίνεται ο άντρας της ζωής σου μέσα από τα μάτια σου! Να είσαι πάντα καλά!

      Διαγραφή