Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Το τεστ παπ or not to τεστ παπ; Ιδού η απορία!

Το πήρα απόφαση....

Θα πάω να κάνω τεστ παπ. Όχι όχι, μην προσπαθήσετε να με αποτρέψετε, είμαι αποφασισμένη! Θα πάω να το κάνω και μάλιστα εντός των ημερών! Απαρέγκλιτα!

Βέβαια, αυτό που δεν ξέρετε, είναι ότι ο μόνος γιατρός που φοβάμαι είναι ο γυναικολόγος (και όχι ο οδοντίατρος).
Θα μου πείτε, είσαι σοβαρή; μετά από δύο παιδιά; ντρέπεσαι;
Όχι, δεν ντρέπομαι, φ ο β ά μ α ι. Και αυτό που φοβάμαι είναι το τεστ παπ.
Ίσως να φταίει η πρώτη μου επαφή με το γυναικολόγο, που ασυναίσθητα μου δημιούργησε αυτό το φόβο... Ίσως το γεγονός ότι δεν με πήγε η μαμά μου (και δεν εννοώ να με πάρει από το χεράκι και να με πάει, αλλά να με προετοιμάσει ως γυναίκα προς μέλλουσα γυναίκα).... Ίσως και το γεγονός ότι η μητέρα μου (νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού!) φοβάται και η ίδια τους γυναικολόγους.... (άτιμη κληρονομικότητα).

Τελοσπάντων, το πἠρα απὀφαση και θα πάω. 
Το μόνο μου πρόβλημα είναι πού να το κάνω το έρμο το τεστ παπ.

Εδω και μερικές εβδομάδες (πες και μήνα), προσπαθώ να αποφασίσω αν θα πάω σε ιδιώτη γιατρό ή στο Νοσοκομείο της Καβάλας, γιατί οι γυναικολόγοι εδώ στην πόλη μας που είναι συμβεβλημένοι είναι ελἀχιστοι και δεν τους ξέρω. Ή για να πω την αλήθεια, ξέρω έναν μόνο. Τον επισκέφθηκα πριν μερικούς μήνες για εναν τυπικό έλγχο και έναν υπέρηχο μαστού (που μου συνέστησαν να κάνω μετά τον αποθηλασμό). Δυστυχώς, αυτός ο συμβεβλημένος γιατρός εμένα προσωπικά δεν μου ταίριαξε (έχω κι αυτό το κόλλημα, πρέπει να τον συμπαθήσω τον άλλο για να του επιτρέψω να μου κάνει τεστ παπ), οπὀτε ξανά στη γύρα προς αναζήτηση γιατρού. 
Μου σύστησαν μια γυναίκα γυναικολόγο, που έχει καλή φήμη και πολλή πελατεία. Παίρνω η καλή σου τηλέφωνο μέσα Ιανουαρίου να κλείσω ραντεβού μέσω ΕΟΠΠΥ. Το σηκώνει η γραμματέας της, η οποία με πληροφορεί ότι το επόμενο ραντεβού είναι (κρατηθείτε) μετά τις 5 Μαρτίου και μόνο 10-12 το πρωί. Ναι, αλλά εγώ είμαι φιλόλογος και δεν μπορώ να λείπω όποτε θέλω από το σχολείο.... Αναγκαστικά πάμε για απογευματινό ραντεβού, το οποίο κοστίζει 70€ και το επόμενο διαθέσιμο είναι σε δύο βδομάδες. Ευχαριστώ ευγενικά την γραμματέα, δε μου φταίει σε τίποτα να ακούσει τα εξ αμάξης, ενώ απλά κάνει τη δουλειά της, και από μέσα μου βρίζω το ελληνικό δημόσιο, τον ΕΟΠΠΥ και όλους τους γιατρούς που δεν θέλουν να συμβληθούν γιατί δεν τους συμφέρει να παίρνουν μόνο 6€ το ραντεβού. Ξεχνάω λοιπόν για μερικές μέρες ακόμα το όλο θέμα.

Και επειδή η ανάρτηση είναι μεγάλη και το θέμα έχει ζουμί σας αφήνω με την αγωνία: θα καταφέρει να κάνει εν έτει 2013 μία γυναίκα (που της παρακρατείται από το μισθό της δίολου ευκαταφρόνητο ποσό για δωρεάν υγεία) τεστ παπ ή δεν θα καταφέρει; 

Η συνέχεια αύριο!

2 σχόλια:

  1. Αχ κι εγώ το ίδιο θέμα έχω με το τεστ ΠΑΠ, οπότε σε καταλαβαίνω Α Π Ο Λ Υ Τ Α !!! Την τελευταία φορά που έκανα (3 χρόνια πριν !!!), χρειάστηκε να πάρω ηρεμιστικό !!! Τώρα μαζεύω κουράγια για να ξαναπάω (στοίχημα ότι θα μου πάρει άλλα 3 χρόνια !!!)

    Άντε, καλό κουράγιο, Μαίρη !!! Θα τα καταφέρεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ᾽ευχαριστώ Αγγελική μου! Συμπαράσταση η μία στην άλλη! Εδώ φαίνεται η γυναικεία αλληλεγγύη!
      Άντε αν τα καταφέρω εγώ, νομίζω ότι μπορούν να τα καταφέρουν όλες οι γυναίκες. Να προσθέσω ότι έχω λιποθυμήσει πάνω στο μπουμ, αφού πρώτα ρώτησα το γιατρό: Γιατρέ, τελειώσαμε;...... χαχαχα......

      Διαγραφή