Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Κέφια

- Κυρία έχετε κέφια σήμερα!

- Όχι δεν έχω κέφια σήμερα... Έχω κέφια κάθε μέρα την πρώτη ώρα. Μέχρι την έβδομη, όμως, δεν ξέρω γιατί, ένα περίεργο πράγμα χάνονται! (γέλια). 

Γέλια των μαθητών μου. Γέλια που η κυρία τους μπαίνει μέσα με χαμόγελο, που τους λέει καλημέρα και το εννοεί, που τους πειράζει που δεν έχουν ακόμα καθίσει στη θέση τους, που δεν έχουν ξυπνήσει καλά καλά.... 

Κέφια

Όχι δεν έχω κέφια. Έχω κούραση και νεύρα ήδη από την πρώτη ώρα, μετά από 35 λεπτά οδήγησης από την Καβάλα στο Ποδοχώρι. Μετά από το ξύπνημα γύρω στις 5 τα χαράματα από τη μικρή μου που βγάζει δόντια. Μετά από το πρωινό ξύπνημα το δικό μου και των δύο μικρών μου τυράννων, μέσα στο άγχος να πλυθούμε, να αλλάξουμε πάνα (η μικρή), να πιούμε το γάλα μας, να ντυθούμε, να βάλουμε στις τσάντες τους τα παγούρια τους με φρέσκο νερό και να φύγουμε για τον παιδικό σταθμό. Μετά την άφιξη στο σταθμό, ο εύκολος αποχαιρετισμός του μεγάλου και ο ενίοτε δύσκολος αποχαιρετισμός της μικρής (πρώτη χρονιά στον παιδικό φέτος) και μετά συνάντηση με τους συναδέλφους και οδήγηση στην Εγνατία. 
Και σήμερα το πρωί στο όλο δρομολόγιο προστέθηκε άλλη μια στάση. Μεταξύ σπιτιού και παιδικού μια στάση στο Κέντρο Μάνας και Παιδιού για το εμβόλιο της μικρής. 

Άφιξη στο σχολείο, ανταλλαγή καλημέρων με τους υπόλοιπους συναδέλφους, ακρόαση παραπόνων για το πρόγραμμα της εβδομάδας (γιατί το έχω αναλάβει εγώ το πρόγραμμα, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και ακόμα δεν έχουμε όλους τους καθηγητές οπότε το πρόγραμμα βγαίνει κάθε βδομάδα), βιαστικό κοίταγμα του προσωπικού μου προγράμματος για να δω σε ποια τάξη μπαίνω πρώτα, ανάσα και βουρ γιατί έχει ήδη χτυπήσει το κουδούνι.

Κάπου εδώ αισθάνομαι ήδη κουρασμένη. Κάπου εδώ νιώθω ότι δεν έχω το κουράγιο να μπω στην τάξη. Κάπου εδώ σκέφτομαι ότι είναι Παρασκευή και όλη η βδομάδα με έχει πάρει από κάτω και ακόμα είναι Οκτώβριος.

Και τότε μπαίνω στην τάξη.

Και όλα μαγικά αλλάζουν. Κάποιου είδους μαγικό φίλτρο με μεταμορφώνει από τον γκρινιάρη στα στρουμφάκια στον πιο ευδιάθετο άνθρωπο στον πλανήτη και καθώς έχω 21 ζευγάρια μάτια στραμμένα πάνω μου, φοράω το πιο καλό μου χαμόγελο και λέω ΚΑΛΗΜΕΡΑ!


- Κυρία κέφια έχετε σήμερα!




Με αυτήν την ανάρτηση συμμετέχω στο Link party του  http://mommasdailylife.blogspot.gr/2014/05/link-party-no1.html

19 σχόλια:

  1. Δύσκολη η δουλειά του εκπαιδευτικού...αλλά με χαρές!!!
    έρχομαι από το λινκ παρτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς αισθἀνομαι Ευαγγελία! ΟΙ χαρές υπερνικούν τις δυσκολίες!

      Διαγραφή
  2. Πόσο τυχερή είσαι όμως που έχεις μία δουλειά που έχει αυτό το μαγικό φίλτρο που λες;; :)
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ τυχερή! Το να αγαπάς τη δουλειά σου είναι πολύ σημαντικό. Η μαγεία ξεκινάει από μέσα μας!

      Διαγραφή
  3. εντάξει.. συγκινήθηκα.. Κάθε μέρα αναρωτιέμαι που βρίσκει το κέφι η δασκάλα της μικρής μου, ενώ εγώ που είμαι παιδί μου και είναι και μόνο ένα δεν μπορώ να είμαι έτσι!
    Σήμερα όμως μου έδωσες την απάντηση μου!!!

    Ήρθα από το πάρτυ της Μάχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μάρθα μου! Μη νομίζεις κι εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι για τις νηπιαγωγούς των δικών μου παιδιών ; )!

      Διαγραφή
  4. μπράβο σου! ειμαι σιγουρη οτι οι μαθητες σου σε αγαπάνε πολύ! Καλως σε βρηκα! Γιούλη (από το link party του Μomma's Daily Life)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς βρεθήκαμε Γιούλη! Ελπίζω να με αγαπάνε το μισό απ᾽ ότι τους αγαπάω εγώ! Θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένη!

      Διαγραφή
  5. Πολύ μου άρεσε η ανάρτηση σου! Ετσι είναι οι σωστοί δάσκαλοι, μπράβο σου Μαίρη!
    Από το πάρτυ έρχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι μαθητές σου είναι πολύ τυχεροί που έχουν μια τόσο πρόσχαρη καθηγήτρια!
    Καλώς σε βρήκα!
    (από το link party της Μάχης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακάρι όλοι οι εκπαιδευτικοί να μπορούσαν να το κάνουν αυτό..όχι να ξεχάσουν τα δικά τους προβλήματα, αλλά να μπορούν να τα αφήσουν έξω από την πόρτα το δευτερόλεπτο που μπαίνουν στην τάξη..Πιστεύω και εγώ πως είναι τυχεροί οι μαθητές σου!
    (σε βρήκα από το πάρτι του http://mommasdailylife.blogspot.gr/ και εγώ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι άνθρωποι είμαστε με ατέλειες! Αλλά δε μου φταίνε σε τίποτα οι μαθητές μου να τους φορτώνω τα δικά μου προβλήματα! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  8. Έρχομαι από το πάρτυ της mommasdailylife!

    Καλώς σε βρήκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχοντας δουλέψει σε ένα σωρό άλλες δουλειές, πριν το πάρω απόφαση να δώσω εξετάσεις στον ΑΣΕΠ, μπορώ να στο επιβεβαιώσω: αξία ανεκτίμητη! Καλώς βρεθήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο αληθινό όλο αυτό! Το έχω ζήσει κι εγώ πολλές φορές με τους μαθητές μου (νηπιαγωγάκια και πιο μικρά ακόμα!) Το έχω ξαναπεί και θα το λέω: Όσο κουραστική και να είναι η δουλειά του εκπαιδευτικού, ένα χαμόγελο των παιδιών σε κάνει να λες ότι αξίζει όλη η κούραση και η ταλαιπωρία!
    Καλώς σε βρήκα!
    Κική, από το Hugs & Softies
    Ήρθα από το πάρτυ της Μάχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κική μου! Είναι μαγική η δουλειά μας! Αξίζει όλη την κούραση! Καλώς βρεθήκαμε!

      Διαγραφή