Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Πρωτομαγιάτικη βόλτα στην Παλιά Καβάλα.

Όταν ακούς τη λέξη Καβάλα σου έρχεται στο νου σου η θάλασσα, το καλοκαίρι, οι υπέροχες παραλίες στους Αμμολόφους, γενικά ότι σου θυμίζει  το θαλασσινό στοιχείο, το οποίο είναι και το δυνατό σημείο αυτής της πόλης. Μπορεί να φτάσει το μυαλό σου ως το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, αλλά ως εκεί. 
Ομολογώ ότι τόσα χρόνια που ζω εδώ δεν είχε τύχει να επισκεφθώ την άλλη πλευρά αυτού του νομού. Την ορεινή πλευρά. Η οποία παρεμπιπτόντως είναι μαγευτική. 

Την Πρωτομαγιά, λοιπόν, μιας και ο καιρός δεν βοηθούσε ιδιαίτερα για εξορμήσεις κοντά στη θάλασσα, είπαμε να πάρουμε την αντίθετη κατεύθυνση και να πάμε να πιάσουμε το Μάη στο βουνό. Ανεβήκαμε και οι πέντε στο αυτοκίνητο και πήραμε το δρόμο για την Παλιά Καβάλα και τις Κορυφές (όπου ξέραμε από φίλους ότι υπάρχει μια εκπληκτική ταβέρνα). 

Το τοπίο γύρω μας εκπλητικό, καταπράσινο. Τι κι αν είχε λίγες παραπάνω στροφές ο δρόμος, σε αποζημίωνε με τα υπέροχα πλατάνια που φύτρωναν δεξιά και αριστερά και σε ορισμένα σημεία έκαναν θόλο πάνω από το κεφάλι σου. 

Σε ένα πλάτωμα σταματήσαμε στην άκρη να μαζέψουμε αγριολούλουδα και να φτιάξουμε το στεφάνι μας. Και η θέα μας πήρε την ανάσα. Ένα δέντρο μόνο του και γύρω πράσινο ως εκεί που φτάνει το μάτι.




 Αγριολούλουδα μωβ και κίτρινα και άσπρα να συνθέτουν ένα πανέμορφο χαλί. 



 Μαζέψαμε μερικά λουλούδια και φτιάξαμε το στεφάνι μας. 
















Και πἀνω στην ώρα ξύπνησε και η μικρή για να φωτογραφηθούμε όλοι μαζί.







Συνεχίσαμε το δρόμο μας για το χωριό Κορυφές.
Ένα εκπληκτικό  χωριό με πετρόκτιστα σπίτια, πολλά από τα οποία έχουν αναπαλαιωθεί, αν και όχι όλα. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να βλέπεις τα σπίτια να μην εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους, αλλά να συντηρούνται και να ομορφαίνουν το τοπίο. Να γίνονται ένα με την ομορφιά της φύσης και να μην αποτελούν παραφωνία από μπετό.






 Κάναμε μια μικρή βόλτα στο χωριό με τα υπέροχα έλατα και βρήκαμε και λίγο χρόνο να επισκεφθούμε και την παιδική χαρά, πριν καταλήξουμε στην υπέροχη ταβέρνα που μας είχαν προτείνει. 








Η είσοδος της ταβέρνας και η υπέροχη αυλή. 
  







Το εσωτερικό, στο οποίο έκαιγε ήδη το τζάκι ζεσταίνοντας μας από τον δροσερό μας περίπατο.  Όλα τόσο προσεγμένα και ταιριαστά. Πολύ σύντομα γέμισε με παρέες, που είχαν την ίδια ιδέα με εμάς για την πρωτομαγιά, με γέλια και φυσικά νόστιμα φαγητά.





 Περάσαμε τόσο όμορφα. Μια σχεδόν "χειμωνιάτικη" εκδρομή την μέρα που γιορτάζουμε τον ερχομό της Άνοιξης. Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ και περιττό να πω ότι πολύ σύντομα θα ξανά επιχειρήσουμε μια εκδρομή στην Παλιά Καβάλα. 

Και του χρόνου με υγεία να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά!


21 σχόλια:

  1. Πωωω πωωωωωωω, τι μου θύμισες ;;; Έχω να πάω εκεί ... ... ... χρόοοοονια !!!!

    Ασ' τους Αμμόλοφους ! Δίνουμε ραντεβού εκεί τον Αύγουστο ;;; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. It' s a date! Θα σας περιμένουμε να πάμε στην γνωστή ταβέρνα να τσακίσουμε τα κρεατικά!

      Διαγραφή
  2. Τι ομορφα μερη! Και τι υπεροχη οικογενεια που ειστε! Να στε καλα παντα και να χαιρεσαι τα γλυκα σου παιδακια! Φιλια καλο μηνα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαίρη μου πολύ ωραία η εξόρμησή σας! Σου εχω ενα βραβείο, κάνε μια βολτα κατα δω...
    http://mamadesekrisi.blogspot.gr/2014/05/music-award.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπέροχες εικόνες...ειδικά οι οικογενειακές σας..είναι πολύ γλυκιές!!@να χαίρεσαι τα λουλουδάκια σου!!@γερά και τυχερά!!@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχα μέρη! Αξίζει να τα επισκεφθείς! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  5. Το χωριό είναι ακόμα πιο υπέροχο ανεβαίνοντας προς την πλατεία όπου υπάρχει ένα εκπληκτικό ταβερνάκι με φανταστικά και προσεγμένα πιάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την επόμενη φορά θα κάνουμε μεγαλύτερη βόλτα στην περιοχή και θα τα ανακαλύψουμε όλα!

      Διαγραφή
  6. Η ορεινή Ελλάδα έχει ξεχωιστές ομορφιές! Δεν έχω επισκεφθεί τα μέρη που αναφέρεις αλλά την Καβάλα την θεωρώ από τις ομορφότερες πολεις. Καλό απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ που πέρασες! Σου εύχομαι να επισκεφθείς και σύντομα τα μέρη μας!

      Διαγραφή
  7. Σήμερα έχει γεμίσει το μάτι μου χρώματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας! υπέροχη και η ορεινή μας χώρα! σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στο πάρτι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας έδωσες ωραίο θέμα Μάχη! Και μιας και την είχα πρόσφατη την ανάρτηση..... είπα να συμμετέχω!

      Διαγραφή
  8. πολύ ωραία οικογένια, να χαίρεστε τα παιδάκια σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. από το παρτι έρχομαι, ξέχασα να σου το πω.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ξαναήρθα κι απο το πάρτι!! τι ωραίες εικόνες!!! φιλιά Μαίρη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεύτερη φορά! Τι τιμή!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή